Vohvelit on ihania, kaikkihan sen tietää.
Niitä voi syödä makean tai suolaisen täytteen kanssa tai ihan pelkiltään vaan.
Minä tykkään tehdä vohveleita erityisesti kesällä,
koska paistokäryt jäävät pihalle.
Meidän ainakin 25 vuotta vanha vohvelirauta toimii edelleen melkoisen hyvin
ja paistaa suhteellisen tasalaatuista jälkeä. Jee.
Tein nämä vohvelit soijamaitoon ja ne maistuivat koko perheelle todella hyvin.
Itse sanoisin, että näissä vohveleissa oli luonnostaan mukavan makea maku.
Tavallisen vohveli- tai lettutaikinan saat muuttamalla soijamaidon tavalliseen maitoon.
Mikäli et voi käyttää soijamaitoa tai lehmän maitoa voit korvata ne helposti esimerkiksi
mantelimaidolla, riisimaidolla tai kauramaidolla.
Minä teen tällä samalla reseptillä myös pannukakkua ja sekin toimii loistavasti.
Leivontailoa!
Maidoton vohvelitaikina n. 20 kpl
1l soijamaitoa
4 kananmunaa
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Paistamiseen kasvimargariinia.
Vohvelit voit nauttia vaikkapa omenahillon tai sokerin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.