Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

26.11.2013

tuunaa johto...


...vaikkapa näin.
eli
Virkkaa johdon ympärille puuvillalangalla kiinteitä silmukoita toisesta päästä toiseen.
Siinä kohtaa missä rupeaa kyllästyttämään saman tekeminen on kukkasen paikka.

Kukkanen virkataan suunnilleen näin: 
1krs. Virkkaa 6 ketjusilmukkaa yhdistä lenkiksi siihen kiinteään silmukkaan josta lähdit virkkaamaan ketjusilmukoita. Toista tämä viisi kertaa, jolloin kukkaan saadaan viisi terälehteä.
2krs. Virkkaa ketjusilmukkalenkkiin kiinteitä silmukoita aina 10 yhteen lenkkiin. Toista tämäkin viisi kertaa.
Valmis ja nyt on mukava jatkaa johdon ympärille virkkuuta.

Työn iloa. Kokemuksen perusteella johtokaan ei mene niin hirmuiseen takkuun kun yleensä.

24.11.2013

suklainen kahvikakku

Suussasulavan herkullista kakkua, joka vie kielen mennessään...


SUKLAINEN KAHVIKAKKU
(ohjeen löysin Yummy Bakerin blogista, jota muokkasin omaan makuun sopivaksi)

200g voita
3,75 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1 rkl rommiaromia (tämän voi jättää pois tai laittaa vähemmän)
1 pieni levy tumminta leivontasuklaata

-Jauhota kahvikakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään.
-Mittaa jauhot ja kohotusaineet kuppiin odottamaan.
-Sulata suklaa vesihauteessa.
-Vaahdota  huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
-Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
-Lisää sulatettu ja hiukan jäähtynyt suklaa taikinaan.
-Lisää rommiaromi.
-Lisää jauhot ja kerma vuorotellen taikinan joukkoon.
-Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.
PAISTA 175 asteessa n. 40-45 min. uunista riippuen.

~

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

p.s. edellisen postauksen kurpitsasämpylät maistuivat taivaalliselta, ehkä paremmilta kun porkkanasämpylät. Nyt on uusi satsi paistettuna.

~





21.11.2013

kurpitsasämpylät


Herkullisen kurpitsan hedelmäliha surautettiin sileäksi soseeksi ja lisättiin sämpylään.....

KURPITSASÄMPYLÄT
(ohjetta on seurailtu jauhopussin kyljestä)
n.25 kpl

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa tai 50g tavallista hiivaa
1 tl suolaa
4-5 dl raakaa kurpitsasosetta
11-13 dl sämpyläjauhoja

-Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiiva lisätään vasta jauhojen kanssa).
-Lisää suola ja osa jauhoista, sekoita velliksi.
-Lisää kurpitsasose.
-Lisää loput jauhot ja alusta kunnolla.
-Kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä n.30min.
-Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota vielä n.30min.
PAISTA 225 asteessa n.10 min. uunista riippuen.

~



19.11.2013

kurpitsa #3



Koko kesä niitä kurpitsantaimia sitten lopulta kasvatettiin ja lannoitettiin uudestaan, että varmasti riittää voimaa. Nyt jälkiviisaana on helppo todeta, että olisihan tuota voinut lannoittaa vieläkin enemmän.

Vaikka kurpitsat jäivätkin melko pieniksi eivätkä saavuttaneet monien kymmenien kilojen painoa, olen silti niiiiiiiiiin hykerryksissä, että ensi kesän suunnitelmat uusien taimien varalle on jo tehty.


Lopulta kurpitsoja tuli kaksi, niinkuin taimiakin oli.
Pienempi oli puntarilla reilu 3,5kg ja isomman painoksi tuli reilu 6kg (keittiövaaka sanoi error ja henkilövaakan kanssa ollaan suurpiirteisiä).


Tämä kyseinen lajike on kuoreltaan ja hedelmäliheltaan vaalean keltainen, hyvin miedon makuinen.


Pienen kurpitsan hedelmälihasta tuli herkullista keittoa. Kuori loihdittiin lyhdyksi lapsen piirtämän mallin mukaan. Isomman kurpitsan kohtalosta kuulette seuraavassa kirjoituksessa.


BÖÖ!


17.11.2013

paperikellot


Uusimmassa Taika-lehdessä oli paljon ihania ohjeita, esimerkiksi nämä paperikellot.
Rakastan paperitaittelua ja origamien tekemistä ja siksi teinkin heti muutaman kellon roikkumaan ikkunalle.

~
Blogihiljaisuuden syy on ollut yksinkertaisesti joulun-alla-tehtävät-hys-hys-asiat ja minijoulukalenteriluukut.
Niistä kaikista lisää myöhemmin.

Mukavaa alkavaa viikkoa.