Ihanaa, maukasta, raikasta....itsetehtyä omenahilloa.
Tarvitset omenoita, vettä ja hillosokeria.
Lisäksi lasipurkkeja kansineen.
Minulla oli omenoita sen verran, että 5l kattila tuli täyteen silppua.
En kuorinut omenoita, poistin vaan kuorissa olevat pilkut.
Lopuksi toimin hillosokeripussin ohjeen mukaan. Lisäsin arviolta puoli pussia sokeria.
Lasipurkit kuumensin 100 asteisessa uunissa kansineen noin 5-10min ajan.
Täytin kuumat purkit kuumalla hillolla ja suljin heti.
Näin saadaan aikaan tyhjiö ja hillo säilyy kauemmin jääkaapissa.
Hauskinta tässä projektissa oli se, että sain aikaan punaista hilloa, olihan toki omenatkin punaisia.
Hauskoja ja ihanan värisiä hilloja.
VastaaPoistaNyt on jo ensimmäinen purkki auki ja hillosta tuli tosi hyvää.
Poista