4.10.2015

Täysjyväsämpylät


Tummat täysjyväsämpylät maistuvat mahtavilta ja ovat taatusti terveellisiä.

Leipoessa mittasin ainekset, että saan kunnollisen reseptin kirjoitettua. Yleensä en mittaile vaan kaadan jauhot pussista suoraan.


TÄYSJYVÄSÄMPYLÄT

5dl vettä
1tl ruususuolaa
1rkl juoksevaa hunajaa 
loraus oliiviöljyä 
1pss kuivahiivaa 
6dl täysjyvävehnäjauhoja 
2dl spelt alkuvehnäjauhoja
2dl graham täysjyvävehnäjauhoja 
reilu 1tl psyllium kuitujauhetta

-Mittaa aineet kulhoon.
-Vaivaa taikina palloksi koneella tai käsin, tämä vaihe kestää jokatapauksessa useamman minuutin.
-Kohota taikinaa ainakin 30min. muovin alla, näin taikinan pinta ei kuivu. Toki leivinliinakohotuskin käy.
-Alusta taikina päydällä kevyesti. Täysjyväjauhosta tehty taikina tarttuu enemmän kuin tavallisesta jauhosta tehty.
-Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi.
-Kohota uudelleen liinan alla 20-30min.
-Voit tehdä viillot sämpylöiden pintaan juuri ennen uuniin laittamista. 
PAISTA 225 asteessa noin 15 min. tai niin kauan kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.

Minä paistan leivät ja sämpylät aina paistokivellä, mutta varmasti pellilläkin onnistuu. 

Mahtavia leivontahetkiä.

☆☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.