Lohen savustaminen ilman oikeaa savustuspönttöä onnistuu helposti grillissä ja uunissa.
Käytössämme oli, tosin jo viime kesänä ostettu, Leppälastuinen savustuspussi.
*Kala suolataan ja maustetaan ja annetaan makujen tasaantua.
Meillä oli 1,3kg lohifile, joka maustettiin merisuolalla ja nokkosella.
*Kala laitetaan pussiin, pussista toinen tietty-puoli tulee alaspäin, pussin suu kiinni ja pussi grilliin. Savustuspussin pakkauksessa on hyvät ohjeet.
*Savustuessaan pussi pullistuu. Meidän kala oli savustumassa n.40min+ pieni vetäytyminen päälle.
Tämmöinen herkku savustuspussista kuoriutui. Savun maku jäi melko vaimeaksi, mutta oli kuitenkin mukana ja maistui herkulliselta.
Kalan kyytipojaksi tarjoiltiin keitettyä perunaa,
Salaattia (tomaatti,kurkku, jääsalaatti, vesimelooni, mozzarella, graanaattiomena),
Jogurttikastiketta (maustamaton luonnonjogurtti, sitruunanmehu, suola, nokkonen),
Kevyesti valkosipulilta maistuvaa leipää.
Joko sinä olet kokeillut savustuspussia?
~
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.