4.10.2015

Sämpylät ja mehu



Mehua tehdessä syntyy jonkinmoinen kasa silppua josta mehu on puristettu pois.
Hyvä hyötykäyttö vaikkapa porkkanamehun silpulle on tietysti sämpylät. Näin tulee käytettyä koko vihannes.

Sämpylät 

4dl vettä
Porkkanasilppu mehulingosta.
Ripaus suolaa 
1pss kuivahiivaa 
xx dl täysjyvävehnäjauhoja ja spelt-sämpyläjauhoja (määrä on xx siksi etten mitannut määrää, ehkä 7-8dl voisi olla lähellä, mutta kannattaa tarkistaa)
Vähän kurpitsan siemeniä 
Vähän hampun siemeniä 

-Mittaa märät aineet kulhoon.
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää märkiin.
-Lisää siemenet. 
-Vaivaa taikina hyvin tai anna koneen hoidella homma.  Kohota hyvin.
-Älä vaivaa taikinaa enää paljon vaan ota sämpylän kokoisia paloja pellille.
-Kohota tovi.
-Paista 225 asteessa noin 15 min. tainiin kauan, että sämpylät ovat paistuneet.

Tuoreen sämpylän kyytipojaksi maistuu TUOREmehu joka on lingottu appelsiinista ja mandariinista.

Namiiiiiii ja kannattaa kokeilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.