4.10.2015

Pestoleipä


Herkullinen pestoleipä vie kielen mennessään ja on oivallinen herkku vaikkapa iltapalaksi. 


PESTOLEIPÄ

Leipätaikina:
4dl vettä
Vajaa pussi kuivahiivaa 
4dl spelt-sämpyläjauhoja
4dl vehnäjauhoja 
Puoli tl suolaa

Täyte:
1 isompi purkki basilikapestoa

*vaivaa taikina tasaiseksi.
*kohota 30 min


1. Kippaa kohonnut taikina leivinalustalle.
2. Kauli taikina levyksi ja levitä basilikapesto levylle.
3. Kääri levy kääretortun tapaan rullalle.
4. Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle ja kiepauta ympyräksi.


Leikkaa ympyrä saksilla nätiksi.


Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Jäähdytä, leikkaa paloiksi ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.