Pikkupihalla kasvaa vielä melko pieni raparperi. Onneksemme varsia on riittänyt tänä kesänä jo kahteen piirakkaan. Mahtavaa sillä raparperi on hyvä ja erittäin käyttökelpoinen kasvi.
Halusin tehdä uudenlaista piirakkaa sen-saman-hyvän-vanhan tilalle ja löysinkin googlettimella oivallisen ohjeen, jota muokkasin itselle sopivaksi tehdessä.
RAPARPERIPIIRAKKA
(piirakkavuokaan)
Muruseos:
4dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5dl tomusokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
125g voisulaa
-laita uuni kuumenemaan 175°
-sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi.
-hiero voi kuiviin aineksiin, syntyy murumainen seos.
Pohjataikina:
n. 2/3 muruseoksesta
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
-sekoita jogurtti ja muna keskenään ja lisää muruseos joukkoon.
-taputtele taikina piirakkavuokaan reunoja myöten.
Täyte:
5dl raparperia paloina
250g rahkaa
1dl tomusokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
-levittele raparperin palat vuokaan taikinan päälle tasaisesti.
-sekoita loput aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.
Pinnalle:
Loput muruseoksesta.
PAISTA 175° n.40min.
♡
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.