4.10.2015

Raparperipiirakka


Pikkupihalla kasvaa vielä melko pieni raparperi. Onneksemme varsia on riittänyt tänä kesänä jo kahteen piirakkaan. Mahtavaa sillä raparperi on hyvä ja erittäin käyttökelpoinen kasvi.

Halusin tehdä uudenlaista piirakkaa sen-saman-hyvän-vanhan tilalle ja löysinkin googlettimella oivallisen ohjeen, jota muokkasin itselle sopivaksi tehdessä. 


RAPARPERIPIIRAKKA
(piirakkavuokaan)

Muruseos:
4dl täysjyvävehnäjauhoja 
1,5dl tomusokeria 
1tl leivinjauhetta 
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria 
125g voisulaa

-laita uuni kuumenemaan 175° 
-sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi.
-hiero voi kuiviin aineksiin, syntyy murumainen seos.

Pohjataikina:
n. 2/3 muruseoksesta
1 dl maustamatonta jogurttia 
1 muna

-sekoita jogurtti ja muna keskenään ja lisää muruseos joukkoon.
-taputtele taikina piirakkavuokaan reunoja myöten.

Täyte:
5dl raparperia paloina
250g rahkaa
1dl tomusokeria 
1 muna
 1tl vaniljasokeria 

-levittele raparperin palat vuokaan taikinan päälle tasaisesti.
-sekoita loput aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.

Pinnalle:
Loput muruseoksesta.

PAISTA 175°  n.40min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.