Silloin, kun jääkaapissa on kasa mustia banaaneja me tehdään kakkua.
Tämän herkun resepti löytyi googlesta ja osottautui niin hyväksi, että haluan jakaa sen täällä. Tietysti omia pieniä reseptimuutoksia on mukana.
Banaanikakku
( kahteen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan)
2dl täysjyvävehnäjauhoja
2dl spelt alkuvehnäjauhoja
vajaa 2d sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
-sekoita kuivat aineet keskenään
n.150g sulatettua voita (käytä tästä osa vuokien voiteluun)
2 dl maustamaton luonnonjogurtti
2 kananmunaa
5 banaania
jauhotukseen kookosmurskaa
-mössää banaanit haarukalla ja sekoita siihen muut märät aineet.
-kaada märät aineet kuivien sekkaan ja sekoita puuhaarukalla taikinaksi, taikinan pitää jäädä paksuksi.
-voitele vuoat ja jauhota kookoksella.
-jaa taikina vuokiin
Paista 200 sateessa n. 30-40 min.
kokeile kakun kypsyys hammastikulla.
~
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.