Ruokaisa ja mahtava herkku lehtikaalista.
Lämpimästi suosittelen!
LEHTIKAALIPIIRAKKA
ohjeen alkuperä ei ole tiedossani, mutta minä olen saanut sen äidiltäni kauan sitten.
(normaali piirakkavuoka)
Pohja:
100g voita
250g rahkaa
2 dl hiivaleipäjauhoja tai alkuspelt-vehnäjauhoja
1 dl kaurahiultaleita
*Pehmitä voita hiukan ja sekoita rahka siihen.
*Lisää jauhot ja kaurahiuteleet, sekoita taikinaksi. Taikina on tarttuvaa.
*Levitä taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Jätä odottamaan.
*Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Täyte:
1 sipuli
2-3 suurta lehtikaalin lehteä, silppuna ilman keskiruotoa.
1 dl vettä
½ liemikuutio tai vasaavasti mausteita ja suolaa
½ tl viherpippuria tai mustapippuria
*Silppua sipuli ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä.
*Lisää kattilaan silputut lehtikaalit, vesi mausteet.
*Hauduta n.5min miedolla lämmöllä.
*Lisää täyte pohjan päälle piirakkavuokaan.
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
1 muna
2dl maitoa tai ruokakermaa
*Ripottele juustoraaste lehtikaalitäytteen päälle.
*Sekoita munamaito ja kaada koko komeuden päälle.
*PAISTA 200 asteessa n. 30-40 min., niin että piirakan pinta ruskettuu kunnolla.
*Jäähdytä ja nautiskele.
*Piirakka säilyy jääkaapissa muutama päivän ja maistuu hyvältä lämmitettynäkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.