Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

4.10.2015

Lehtikaalipiirakka

Ruokaisa ja mahtava herkku lehtikaalista.
Lämpimästi suosittelen!




LEHTIKAALIPIIRAKKA
ohjeen alkuperä ei ole tiedossani, mutta minä olen saanut sen äidiltäni kauan sitten.
(normaali piirakkavuoka)

Pohja:

100g voita
250g rahkaa
2 dl hiivaleipäjauhoja tai alkuspelt-vehnäjauhoja
1 dl kaurahiultaleita

*Pehmitä voita hiukan ja sekoita rahka siihen.
*Lisää jauhot ja kaurahiuteleet, sekoita taikinaksi. Taikina on tarttuvaa.
*Levitä taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Jätä odottamaan.

*Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:

1 sipuli
2-3 suurta lehtikaalin lehteä, silppuna ilman keskiruotoa.
1 dl vettä
½ liemikuutio tai vasaavasti mausteita ja suolaa
½ tl viherpippuria tai mustapippuria

*Silppua sipuli ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä.
*Lisää kattilaan silputut lehtikaalit, vesi mausteet.
*Hauduta n.5min miedolla lämmöllä.

*Lisää täyte pohjan päälle piirakkavuokaan.

Pinnalle:

2 dl juustoraastetta
1 muna
2dl maitoa tai ruokakermaa

*Ripottele juustoraaste lehtikaalitäytteen päälle.
*Sekoita munamaito ja kaada koko komeuden päälle.

*PAISTA 200 asteessa n. 30-40 min., niin että piirakan pinta ruskettuu kunnolla.
*Jäähdytä ja nautiskele.

*Piirakka säilyy jääkaapissa muutama päivän ja maistuu hyvältä lämmitettynäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.