4.10.2015

Lehtikaalipiirakka

Ruokaisa ja mahtava herkku lehtikaalista.
Lämpimästi suosittelen!




LEHTIKAALIPIIRAKKA
ohjeen alkuperä ei ole tiedossani, mutta minä olen saanut sen äidiltäni kauan sitten.
(normaali piirakkavuoka)

Pohja:

100g voita
250g rahkaa
2 dl hiivaleipäjauhoja tai alkuspelt-vehnäjauhoja
1 dl kaurahiultaleita

*Pehmitä voita hiukan ja sekoita rahka siihen.
*Lisää jauhot ja kaurahiuteleet, sekoita taikinaksi. Taikina on tarttuvaa.
*Levitä taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Jätä odottamaan.

*Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:

1 sipuli
2-3 suurta lehtikaalin lehteä, silppuna ilman keskiruotoa.
1 dl vettä
½ liemikuutio tai vasaavasti mausteita ja suolaa
½ tl viherpippuria tai mustapippuria

*Silppua sipuli ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä.
*Lisää kattilaan silputut lehtikaalit, vesi mausteet.
*Hauduta n.5min miedolla lämmöllä.

*Lisää täyte pohjan päälle piirakkavuokaan.

Pinnalle:

2 dl juustoraastetta
1 muna
2dl maitoa tai ruokakermaa

*Ripottele juustoraaste lehtikaalitäytteen päälle.
*Sekoita munamaito ja kaada koko komeuden päälle.

*PAISTA 200 asteessa n. 30-40 min., niin että piirakan pinta ruskettuu kunnolla.
*Jäähdytä ja nautiskele.

*Piirakka säilyy jääkaapissa muutama päivän ja maistuu hyvältä lämmitettynäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.