4.10.2015

Pataleipä


PATALEIPÄ

7dl vehnäjauhoja 
2tl suolaa 
0,5 tl tavallista- tai kuivahiivaa 
3,5 dl käden lämpöistä vettä

Kannellinen pata paistoa varten.

*Sekoita kuivat aineet keskenään.
*Liuota hiiva veteen ja kaada neste jauhoihin.
* Sekoita puuhaarukalla sekaisin.
*Peitä taikinakulho tiukasti kelmulla ja anna kohota 12-18h jääkaapissa.

*Laita kannellinen pata kylmään uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
*Kaada taikina jauhotetulle alustalle, pyörittele palloksi vehnäjauhojen avulla ja anna kohota 30min.
*Heitä taikinapallo kuumaan pataan, peitä kannella. PAISTA ensin 30min., ota kansi pois ja paista vielä 15min.
*Jäähdytä ritilän päällä leivinliinalla peitettynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.