PATALEIPÄ
7dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
0,5 tl tavallista- tai kuivahiivaa
3,5 dl käden lämpöistä vettä
Kannellinen pata paistoa varten.
*Sekoita kuivat aineet keskenään.
*Liuota hiiva veteen ja kaada neste jauhoihin.
* Sekoita puuhaarukalla sekaisin.
*Peitä taikinakulho tiukasti kelmulla ja anna kohota 12-18h jääkaapissa.
*Laita kannellinen pata kylmään uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
*Kaada taikina jauhotetulle alustalle, pyörittele palloksi vehnäjauhojen avulla ja anna kohota 30min.
*Heitä taikinapallo kuumaan pataan, peitä kannella. PAISTA ensin 30min., ota kansi pois ja paista vielä 15min.
*Jäähdytä ritilän päällä leivinliinalla peitettynä.
♡
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.