4.10.2015

Ohuteipä


Herkullinen ohutleipä on helppo ja nopea valmistaa.


OHUTLEIPÄ 
(3 pellillistä)

2dl haaleaa vettä
6g tuorehiivaa
1tl suolaa
3dl täysjyvävehnäjauhoja 
2dl ruisjauhoja 

-Liota hiiva veteen.
-Lisää suola ja jauhot.
-Alusta taikinaa niin kauan, että siitä tulee sileä pallo. Anna levätä hetki.
-Jaa taikina pienempiin osiin ja jauhota kunnolla.
-Veivaa taikinapalat pastakoneen numeroiden 0, 1, 2 ja 3 läpi. Pastakoneen puuttuessa kaulin toimii loistavasti, taikinan paksuus saa silloin olla 2-3mm eli tosi ohut.
-Paista 200 asteessa 10min.
-Jäähdytä ja nauti.

☆ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.