Herkullinen ohutleipä on helppo ja nopea valmistaa.
OHUTLEIPÄ
(3 pellillistä)
2dl haaleaa vettä
6g tuorehiivaa
1tl suolaa
3dl täysjyvävehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja
-Liota hiiva veteen.
-Lisää suola ja jauhot.
-Alusta taikinaa niin kauan, että siitä tulee sileä pallo. Anna levätä hetki.
-Jaa taikina pienempiin osiin ja jauhota kunnolla.
-Veivaa taikinapalat pastakoneen numeroiden 0, 1, 2 ja 3 läpi. Pastakoneen puuttuessa kaulin toimii loistavasti, taikinan paksuus saa silloin olla 2-3mm eli tosi ohut.
-Paista 200 asteessa 10min.
-Jäähdytä ja nauti.
☆
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.