4.10.2015

Itsetehdyt hampurilaiset ja bataattiranskalaiset


Itsetehdyt hampurilaiset ja ranskalaiset ovat todellista herkua. Tälläinen ruoanlaitto on lisäksi mukavaa yhdessäoloa perheen/ystävien/rakkaiden kanssa.




Hampurilaisia varten valmistettiin täysjyväsämpylät, jauhelihapihvit, kastike ja bataatti-peruna-ranskalaisia. Lisäksi hampurilaisen sisälle laitettiin paahdettua sipulia, tomaattia, salaattia ja kurkkua.


Täysjyväsämpylät
(n.12kpl)

5dl vettä 
1 pss kuivahiivaa 
1tl suolaa
Yht. 11-12dl jauhoja (spelt alkuvehnäjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja) jos taikina tuntuu liian löysältä, voi jauhojen määrää lisätä.

-vaivaa taikina, kohota, leivo sämpylät, kohota uudestaan, paista 200 asteessa n.15-20min.


Jauhelihapihvit
(n.12kpl)

1kg paistijauhelihaa
Mausteiksi suolaa ja mustapippuria

-taputtele taikinasta ohuita pihvejä, paista ne pannulla. Mausta voimakkaasti.


Jogurttikastike

Maustamatonta luonnonjogurttia
Suola, sokeri, dijon-sinappi, etikka, pippuri, lipstikka.
-mausteita oman maun mukaan.


Ranskalaiset

-Kuori ja pilko sopiva määrä perunaa ja bataattia. Laita viipaleet kulhoon.
-Lisää kulhoon öljyä ja suolaa, sekoita.
-Paista uunissa 200 asteessa n.30-45min.
(-paista samalla muutama viipaloitu sipuli.)

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.