Itsetehdyt hampurilaiset ja ranskalaiset ovat todellista herkua. Tälläinen ruoanlaitto on lisäksi mukavaa yhdessäoloa perheen/ystävien/rakkaiden kanssa.
Hampurilaisia varten valmistettiin täysjyväsämpylät, jauhelihapihvit, kastike ja bataatti-peruna-ranskalaisia. Lisäksi hampurilaisen sisälle laitettiin paahdettua sipulia, tomaattia, salaattia ja kurkkua.
Täysjyväsämpylät
(n.12kpl)
5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1tl suolaa
Yht. 11-12dl jauhoja (spelt alkuvehnäjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja) jos taikina tuntuu liian löysältä, voi jauhojen määrää lisätä.
-vaivaa taikina, kohota, leivo sämpylät, kohota uudestaan, paista 200 asteessa n.15-20min.
Jauhelihapihvit
(n.12kpl)
1kg paistijauhelihaa
Mausteiksi suolaa ja mustapippuria
-taputtele taikinasta ohuita pihvejä, paista ne pannulla. Mausta voimakkaasti.
Jogurttikastike
Maustamatonta luonnonjogurttia
Suola, sokeri, dijon-sinappi, etikka, pippuri, lipstikka.
-mausteita oman maun mukaan.
Ranskalaiset
-Kuori ja pilko sopiva määrä perunaa ja bataattia. Laita viipaleet kulhoon.
-Lisää kulhoon öljyä ja suolaa, sekoita.
-Paista uunissa 200 asteessa n.30-45min.
(-paista samalla muutama viipaloitu sipuli.)
*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.