Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

4.10.2015

Itsetehdyt hampurilaiset ja bataattiranskalaiset


Itsetehdyt hampurilaiset ja ranskalaiset ovat todellista herkua. Tälläinen ruoanlaitto on lisäksi mukavaa yhdessäoloa perheen/ystävien/rakkaiden kanssa.




Hampurilaisia varten valmistettiin täysjyväsämpylät, jauhelihapihvit, kastike ja bataatti-peruna-ranskalaisia. Lisäksi hampurilaisen sisälle laitettiin paahdettua sipulia, tomaattia, salaattia ja kurkkua.


Täysjyväsämpylät
(n.12kpl)

5dl vettä 
1 pss kuivahiivaa 
1tl suolaa
Yht. 11-12dl jauhoja (spelt alkuvehnäjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja) jos taikina tuntuu liian löysältä, voi jauhojen määrää lisätä.

-vaivaa taikina, kohota, leivo sämpylät, kohota uudestaan, paista 200 asteessa n.15-20min.


Jauhelihapihvit
(n.12kpl)

1kg paistijauhelihaa
Mausteiksi suolaa ja mustapippuria

-taputtele taikinasta ohuita pihvejä, paista ne pannulla. Mausta voimakkaasti.


Jogurttikastike

Maustamatonta luonnonjogurttia
Suola, sokeri, dijon-sinappi, etikka, pippuri, lipstikka.
-mausteita oman maun mukaan.


Ranskalaiset

-Kuori ja pilko sopiva määrä perunaa ja bataattia. Laita viipaleet kulhoon.
-Lisää kulhoon öljyä ja suolaa, sekoita.
-Paista uunissa 200 asteessa n.30-45min.
(-paista samalla muutama viipaloitu sipuli.)

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.