4.10.2015

Appelsiinisima ja vappu


HYVÄÄ VAPPUA!!!

Appelsiinisima on pehmeää ja maukasta, oikein hyvä vaihtoehto perinteiselle simalle.


APPELSIINISIMA
(ohje googlettimella löydetty ja muokattu)

4l vettä, lämmintä, ei tulikuumaa
250g fariinisokeria 
250g intiaanisokeria
Herneen kokoinen nokare tuorehiivaa
2 appelsiinia

-sekoita/liuota sokerit ja hiiva lämpimään veteen.
-viipaloi appelsiinit ja lisää liemeen kellumaan, voit puristella niistä hieman mehua.
-jätä tekeytymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Seuraavana päivänä:
-pese pulloja, lasi tai muovi. Minä käytin tähän satsiin 3kpl 1,5l:n limupulloja.
-lisää pullon pohjalle sokeria ja rusinoita makusi mukaan.
-kaada sima pulloihin, jätä turpoamisvaraa.
-jääkaapissa sima tekeytyy n.viikossa, pöydällä nopeammin. Valmiin siman tunnistaa siitä, että rusinat pomppaa pintaan.
Tämän siman tekeytyminen kesti 7 päivää ja maistuu ihan superhyvälle.

☆☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.