4.10.2015

Kaalilaatikko

KAALILAATIKKO 
(ohje valion sivuilta)

1kg valkokaalia
2 sipulia
400g jauhelihaa
2 rkl margariinia
1½ tl suolaa
½ tl pippuria
2 rkl meiramia
n. 2 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä (tai puuro riisiohraa)
2 dl ruokakermaa
6 dl maitoa

-Suikaloi kaali. Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta.
-Hienonna sipuli. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa. Mausta.
-Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
-Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito. Lisää siirappi pinnalle.
-Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1½h. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.
-Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.