Vanhan klassikon paluu. Todella suosittelen, niin herkullista.
KAURA-OMENAPAISTOS
Paistoksen ainekset:
250 g voita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita
250 g voita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita
Sulata voi kattilassa, jätä jäähtymään.
Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa paloiksi.
Laita omenakuutiot vuokaan (halkaisija 24 cm, vuokaa ei tarvitse voidella).
Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri ja kaneli.
Lisää voin joukkoon fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Laita pinnan suojaksi alumiinifolio, kun se on saanut hieman väriä.
Nauti vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Sain juuri omenoita ja kaipasin ohjetta. Kiitos, pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaResepti on helppo ja herkullinen.
PoistaTuo on herkkua. Meilläl on syöty omenapaistosta koko syksy, tosin sokeria on ihan ministi. Vaniljakastike on sitten se makeutus.
VastaaPoistaTämä onkin siksi kiva ohje, että sokerin määrää voi varioida ja kyytipojaksi voi valita muuta herkkua.
Poista