HYVÄÄ VAPPUA!!!
☆
Appelsiinisima on pehmeää ja maukasta, oikein hyvä vaihtoehto perinteiselle simalle.
APPELSIINISIMA
(ohje googlettimella löydetty ja muokattu)
4l vettä, lämmintä, ei tulikuumaa
250g fariinisokeria
250g intiaanisokeria
Herneen kokoinen nokare tuorehiivaa
2 appelsiinia
-sekoita/liuota sokerit ja hiiva lämpimään veteen.
-viipaloi appelsiinit ja lisää liemeen kellumaan, voit puristella niistä hieman mehua.
-jätä tekeytymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.
Seuraavana päivänä:
-pese pulloja, lasi tai muovi. Minä käytin tähän satsiin 3kpl 1,5l:n limupulloja.
-lisää pullon pohjalle sokeria ja rusinoita makusi mukaan.
-kaada sima pulloihin, jätä turpoamisvaraa.
-jääkaapissa sima tekeytyy n.viikossa, pöydällä nopeammin. Valmiin siman tunnistaa siitä, että rusinat pomppaa pintaan.
Tämän siman tekeytyminen kesti 7 päivää ja maistuu ihan superhyvälle.
☆☆☆
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.