21.11.2013

kurpitsasämpylät


Herkullisen kurpitsan hedelmäliha surautettiin sileäksi soseeksi ja lisättiin sämpylään.....

KURPITSASÄMPYLÄT
(ohjetta on seurailtu jauhopussin kyljestä)
n.25 kpl

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa tai 50g tavallista hiivaa
1 tl suolaa
4-5 dl raakaa kurpitsasosetta
11-13 dl sämpyläjauhoja

-Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiiva lisätään vasta jauhojen kanssa).
-Lisää suola ja osa jauhoista, sekoita velliksi.
-Lisää kurpitsasose.
-Lisää loput jauhot ja alusta kunnolla.
-Kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä n.30min.
-Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota vielä n.30min.
PAISTA 225 asteessa n.10 min. uunista riippuen.

~



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.