23.6.2013

näkkäri rulesTähän on tultu. Näkkäri hallitsee elämääni. Enää ei voi edes kaupasta ostaa, heh heh.
Voin kertoa, että vaikka tämä ei ole ollenkaan niin rapsakkaa kun kaupasta, niin kuitenkin miljoona kertaa parempaa. I love it.

Hapanta ruisleipää itse leiponeena siirtyminen näkkäriin oli melko luonteva. Jokseenkin sama taikina jne... Näkkärikaulin puuttuu vielä (hetken), joten kätevänä emäntänä reijitin taikinalevyt lihanuijan röpelöllä päällä ja haarukalla.
Lisäksi huomasin tekiessäni, että taikinalevy kannattaa ehkä vaan rullata taikinapyörällä paloiksi suoraan leivinpaperin päällä (eikä ensin kaulita leivinalustalla ja siitä yrittää siirtää ohutta ruistaikinaa kökösti pellille, menee ruttuun).
Taikinalevyistä tuli tietty liian paksuja, vaikka kaulitsin sen niiiiin ohueksi. Ensi kerralla kaulitsen vielä ohuemmaksi.
Harjoitukset jatkuvat ja opiksi on otettu.

resepti, suunnilleen näin:

-Juuren ja taikinan tekeminen samalla tavalla kun aiemminkin. Tämän näkkäritaikinan maustoin pelkästään kuivatuilla karpaloilla. Toimii.
-Sen jälkeen kun taikina on hapatettu ja kohoteltu sopivasti, niin kaulitaan ohut levy (omasta taikinasta tuli kolme pellillistä). Reijitetään jollakin välineellä kuoppaiseksi.
-Paistetaan aika kovassa lämmössä 225-250 asteessa 10-15 min. varotaan ettei levy pala nurkista.
-Jäähdytellään ja syödään pois. Kestää pakastamisen, mutta viimeinenkin mahdollinen rapeus häviää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.