Olenkohan koskaan tämän pitkän blogiurani aikana kertonut,
että rakastan Tiramisua. Nyt kerron, tykkään siitä ihan mielettömästi.
Ei liene yllätys, että lapsenikin ovat tuon mahtavan herkun perään.
Meillä vietetään vuoden ensimmäisiä tuplasyntymäpäiviä heti vuoden alussa
ja nuorempi synttärisankari ilmoitti haluavansa kahvipöytään tiramisua.
Olikin ihan mahtava valmistaa tätä herkkua ja
kenties lapsenikin oppivat samalla tiramisun salat.
Teen tiramisun yleensä ilman alkoholia. Tälläkertaa lisäsin kakkuun hieman DaCapo-suklaata
ja voi, että se sopikin mukaan täydellisesti.
Tiramisusta tulee muutenkin sen parempi mitä tuoreemmat raaka-aineet omistat.
Tässä kakussa käytin kaupan luomulaatuisia kananmunia ja ne toimivat mainiosti.
Voin vaan kuvitella miten ihanan täydellinen kakusta tulisi tuoreilla maalaiskananmunilla.
( reseptivinkkiä hain mm. Fanni&Kaneli- blogista)
Voit suurentaa reseptiä kunhan kananmunien, sokerin ja mascarponen suhde pysyy tasaisena:
1kananmuna/1rkl sokeria/100g mascarponea
Tiramisu
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
400 g Mascarpone tuorejuustoa
1 pkt Savoiardi keksejä
n.1 dl vahvaa kahvia
n.1 dl vahvaa kahvia
Dacapo suklaata
Leivontakaakaota
Ohessa video jossa näytän miten ja missä järjestyksessä kakku kannattaa kasata.
Tuleeko tähän siis ollenkaan kahvikostuketta? Kun yleensä tulee alkoholi-kahvikostutus noihin kekseihin.
VastaaPoistaMoi, Hyvä kun huomasit :) Tulee kahvia n. 1dl.
PoistaNäyttää kyllä ihanalta, piti vielä lisätä. :)!
VastaaPoistaHei,
VastaaPoistaohje vaikuttaa niin houkuttelevalta - mitä keksiä pitäisi laittaa, kun haluaisin tehdä gluteenittoman version?
Voisikohan toimia ihan gluteenittomien keksien kanssa, vähän keksimurun tapaan.
Poista