Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

12.6.2017

MAIDOTON RAPARPERIPIIRAKKA



MAIDOTON RAPARPERIPIIRAKKA
(pelti, pienempi kuin normaali uunipelti)

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
150 g leivontamargariinia
2 dl soijamaitoa
4  dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
Raparperihilloke eli keittele sokeria ja raparperin paloja pannulla niin kauan, että reparperit pehmenee ja hilloke saostuu.

Muruseos:
50 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl täysjyvävehnäjauhoja

*laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
*rutistele leivinpaperi vuokaan sopivaksi ja lisää taikina reunoja myöten.
*valmista pohja
*sekoita kulhossa munat ja sokeri.
*lisää rasva ja soijamaito.
*sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
*ESIPAISTA pelkkää taikinaa 10min.

*valmista täyte ja muruseos
*levittele raparperihilloke tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.
*ripottele muruseos kaiken päälle.
*PAISTA VIELÄ 35min.
*jäähdytä, jos pystyt, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.