12.6.2017

MAIDOTON RAPARPERIPIIRAKKA



MAIDOTON RAPARPERIPIIRAKKA
(pelti, pienempi kuin normaali uunipelti)

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
150 g leivontamargariinia
2 dl soijamaitoa
4  dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
Raparperihilloke eli keittele sokeria ja raparperin paloja pannulla niin kauan, että reparperit pehmenee ja hilloke saostuu.

Muruseos:
50 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl täysjyvävehnäjauhoja

*laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
*rutistele leivinpaperi vuokaan sopivaksi ja lisää taikina reunoja myöten.
*valmista pohja
*sekoita kulhossa munat ja sokeri.
*lisää rasva ja soijamaito.
*sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
*ESIPAISTA pelkkää taikinaa 10min.

*valmista täyte ja muruseos
*levittele raparperihilloke tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.
*ripottele muruseos kaiken päälle.
*PAISTA VIELÄ 35min.
*jäähdytä, jos pystyt, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.