13.4.2017

Suklaakakku

Nyt on löytynyt ihanin suklaakakku ikinä. 


Ohjeen nappasin Olga Temosen instagramista. Valmistin kakun pienillä muutoksilla.

SUKLAAKAKKU
n. 26 cm irtopohjavuoka

300g margariinia
200g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl leivontakaakaota
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
3 dl pieniä vaahtokarkkeja

- Ryttää leivinpaperi ja levittele kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, jäähdytä haaleaksi.
- Sekoita munat ja sokeri keskenään ja lisää sulaan suklaa-voi seokseen.
- Sekoita kuivat aineeet keskenään sekaisin, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-Lisää vaahtokarkit, sekoita.

Paista n.20-30min. Pienennä uunin lämpötilaa tarvittaessa
tai peitä kakku leivinpaperilla, jos vaahtokarkit meinaa palaa.
Kakku jää löysäksi, mutta jähmettyy jäähtyessään.

Nauti.


4 kommenttia:

  1. Oo, kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Tätä pitää testata!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Msistuu jo suussa.
    Leivon Sofian synttäreille.
    Miksi se paperi pitää rytätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Leivinpaperin voi laittaa vuokaan miten haluaa, mutta olen huomannut itse, että paperi asettuu paremmin rytättynä.

      Poista

Ilahdun kivoista viesteistä.