27.2.2017

Vegaaniset laskiaispullat

Hyvää laskiaisen aikaa ja muutenkin ihanaa pullapäivää.




Tällä helpolla ohjeella valmistat pullat koko perheelle.
Mikäli haluat tavallista pullaa, niin käytä maitoa ja lisää taikinaan yksi kananmuna.

Vegaaniset laskiaispullat

(isoja pullia 19kpl)

Tarvitset:
5dl soijamaitoa
1 pala hiivaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1rkl kardemummaa
n. 16dl 
vehnäjauhoja
n. 2dl sinistä keijua
Kahvia pullien voiteluun

Lämmitä soijamaito ja kaada kulhoon. Lisää hiiva ja sekoita niin, että hiiva liukenee.
Lisää sokerit, suola, kardemumma sekä osa jauhoista, sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää rasva ja loput jauhot, vaivaa palloksi.
Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jauhota leivinalusta kumoa taikina ja leivo pulliksi. Kohota liinan alla sillä aikaa kun uuni lämpenee 200 asteeseen.
Ennen paistamista voitele pullat kahvilla. Ripottele pullan päälle halutessasi sokeria.
Paista pullia koosta riippuen 10-12min tai niin, että ovat kauniin värisiä. Kahvilla voitelu tekee pullista tummia.
Halkaise pulla, laita sisälle mieleistäsi hilloa ja kaurapohjaista vaniljakastiketta.
Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.