Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

3.12.2016

3. joulukuuta - Leivotaan pataleipää


Tämän leivän leipominen kestää hieman kauemmin, mutta on odottamisen arvoinen.

Taikina yksinkertaisuudessaan:

1. päivän illalla

3½ dl vettä
1-2tl kuivahiivaa (siis reilu ripaus)
7 dl jauhoja (esim. 5dl vehnäjauhoja+2dl grahamjauhoja)
reilu 1 tl suolaa

-Sekoita ainekset sekaisin puuhaarukalla. Tuloksena epämääräisen näköinen taikina.
Peitä kelmulla/muovipussilla/yms ja laita yöksi jääkaappiin.


2. päivän aamulla/päivällä

-Ota kohonnut taikina huoneenlämpöön. (Yläkuvassa yön yli levännyt taikina).
-Laita pata kansineen lämpenemään uuniin 250 asteeseen.


-Kaada kohonut taikina varovasti jauhotetulle alustalle ja pyöräytä palleroksi. ÄLÄ VAIVAA.
(protip, jauhota alusta ruisjauholla→leivän pinta ratkeilee nätisti).

-Uunin lämmittyä nosta pata uunista ja taikinapallero pataan, viillä pinta ja laita kansi päälle. Paista ensin 15min.
-Ota kansi pois, tiputa lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 25-30 min.


Ota leipä padasta, peitä liinalla ja kuuntele, kun leivän pinta ratisee. Nam.
(Kypsän leivän pohja kopisee).

Kivoja leivontahetkiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.