Leivoin meille täksi jouluksi Nauvon limppua
ja voi veljet kuinka hyvältä se maistuikaan.
Pitihän minun tietenkin heti maistaa pala,
vaikka parhaimmillaan leipä onkin vasta parin päivän päästä.
(Resepti on kopioitu ruoka.fi sivustolta.)
Ainekset:
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljanmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljanmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 osa siirappia 3:een osaan vettä
Näin valmistuu Nauvon limppu:
-Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna limpputaikinan nousta 1 ½ tuntia.
-Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
-Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia.
-Kun limput ovat kypsyneet 1 ½ tuntia, valele ne siirappivedellä.
-Kumoa kypsät limput vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
-Anna limppujen tekeytyä viileässä pari-kolme päivää, jolloin leivät ovat parhaimmillaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.