Uudenlaista ja mukavaa vaihtelua perinteiselle luumuhillolle tuo omena-kaneli-marmeladi,
jolla nämäkin tortut on leivottu. Näistä tuli minun suosikkeja ihan heti.
Torttujen leipominen on mukavaa yhteistä puuhaa lasten kanssa.
eli
On aika leipoa suussasulavan herkullisia joulutorttuja.
Tarvitset lehti- tai torttutaikinaa ja hilloa.
Ruusutorttu:
Leikkaa kulmiin viillot ja käännä ne keskelle.
Voitele kananmunalla ja lisää viimeiseksi hillo. Paista paketin ohjeen mukaan.
Enkelitorttu:
Leikkaa kulmiin samanlaiset viillot, kun perinteisessä tähtitortussa.
Lisää hillo keskelle torttua. Käännä ensin huppu ja viimeiseksi siipien alakärjet vyötärölle.
Voitele kananmunalla, paista paketin ohejen mukaan.
Kierretorttu-tikku-kokeellinen keittiö iski jälleen
Levitä torttutaikinalevyn päälle hilloa ja aseta toinen levy päälle.
Leikkaa n. 1cm paksuiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleet rullalle, paina alustaan.
Voitele kananmunalla, paista paketin ohejen mukaan.
Valmiit tortut. Enkelit ja ruusukkeet paistuivat ihanan ilmaviksi ja maukkaiksi.
Huomio kierretikuista: Leikkaa leveämmät suikaleet ja enemmän hilloa. Kierteet aukeaa mielellään uunissa. → ehkä ei jatkoon.
Kivoja leivontahetkiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kivoista viesteistä.