28.8.2016

Mustikkapiirakka ja kesäkuulumisia

Moi,

Niinhän siinä kävi kuin varkain, että kesäloma hiljensi tämän blogin kuukaudenpäiviksi.
Onnekas sattuma sinäänsä, koska vireystilani blogin kirjoittamisen suhteen on ollut vähän niin ja näin. Syy siihen on tietysti muualla somessa ja minunkin instagram on päivittynyt tiuhaan tahtiin. Tervetuloa muuten seuraamaan, linkki yläpalkissa.
Väistämättä mielessä pomppii ajatus
Onko tällä blogilla enää mitään virkaa? tai
Antaako tämä blogi kenellekään mitään?
Onpahan ainakin minun muistinvirkistys, jos ei muuta.
Lisäksi katselin äsken blogin tilastointia, voiko olla muka mahdollista, että seuraajia on niin paljon päivittäin vaikka blogi on ollut hiljakseen? Taitaa olla jotain google-kepposia...huoh.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Oli miten oli... asiaan.

Olen tehnyt loman aikana paljon mustikkapiirakkaa siksi, että etsin 
juuri sitä oikeaa reseptiä, jolla voisin tehdä mustikkapiirakkaa loppuikäni
ja tattadadaaaaaaaaa!!!! Se on löytynyt.
Miten onnellinen olenkaan. Vaativa kotiraatikin oli sitä mieltä, että tämä on hyvä
ja kuopuksen sanoin "tää ei ole ollenkaan niin kovasti mustikkasopan näköstä", olen siis onnistunut.
Resepti löytyi netin syövereistä, niiden kaikkien muiden hyvien joukosta, kiitos.


MUSTIKKAPIIRAKKA
(pelti, pienempi kuin normaali uunipelti)

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
150 g leivontamargariinia
2 dl maustamatonta jugurttia
6  dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
5 dl mustikoita (pakastimesta)
2 tl perunajauhoja
pieni ripaus sokeria

Muruseos:
50 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

*laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
*valmista pohja
*sekoita kulhossa puuhaarukalla munat ja sokeri.
*lisää rasva ja jugurtti.
*sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
*rutistele leivinpaperi vuokaan sopivaksi ja lisää taikina reunoja myöten.
*ESIPAISTA pelkkää taikinaa 10min.

*valmista täyte ja muruseos
*sekoita perunajauho mustikoihin.
*levittele mustikat tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.
*ripottele mustikoiden päälle vähän sokeria.

*nypi muruseoksen ainekset nopeasti sekaisin sormilla.
*ripottele mustikoiden päälle.
*PAISTA VIELÄ 35min.
*jäähdytä, jos pystyt, nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.