10.6.2016

Ruutusämpylät


Ruutusämpylät
(vajaan pellin kokoinen reunallinen vuoka)

 5 dl maitoa / mantelimaitoa / vettä
(minun kokemuksella mantelimaito on paras neste)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
kunnon puristus juoksevaa margariinia
n. 9-10 dl vehnäjauhoja, jauhojen määrää voi lisätä tai vähentää tarvittaessa.

-Mittaa aineet kulhoon ja vaivaa taikinaksi koneella tai käsin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
-Kippaa taikina paistovuokaan leivinpaperin päälle. Tee ruudut.
-Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista sämpylöitä n. 20-25 min., pinta saa olla kauniin ruskea.

~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.