6.6.2016

Raparperipiirakka


Alkukesän paras raaka-aine omalta pihalta on ehdottomasti raparperi.
Meidän keittiössä ensimmäiset varret taipuvat aina piirakaksi.
Tämän piirakan reseptin löysin netistä ja se osoittautuikin varsin oivalliseksi.


RAPARPERIPIIRAKKA
(piirakkavuoka)

Pohja:
200 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita tai vastaava määrä juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
½ dl maitoa

Täyte:
500 g raparperiä
n. ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murupäällyste:
100g jauhoja joista puolet voi olla mantelijauhetta
½ dl sokeria
50 g huoneen lämpöistä voita

Valmista pohja.
* Laita uuni lämpiämään 175-180 asteeseen.
* Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen.
* Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
* Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen käännellen. Tee taikinasta tasaista.
* Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle nuolijan avulla.

Valmista täyte.
* Poista raparperin varsista päät sekä pese ja kuori ne.
* Leikkaa varret pieniksi pätkiksi.
* Sekoita paloihin sokerit.
* Lisää raparperit pohjan päälle.

Valmista murupäällyste.
* Sekoita murupäällysteen ainekset keskenään nyppimällä murumaiseksi seokseksi.
(Minun muruseos ei ollut ollenkaan murumainen vaan tasainen mössö, laitoin sen kuitenkin piirakalle ja hyvä tuli).
* Lisää murujuttu piirakan päälle.

Paista n.35-45min. tarkkaile kypsyyttä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.