14.12.2013

tähtitorttuja

Ihanan pehmeät ja uunituoreet tähtitortut itsetehdyllä luumuhillolla vievät kielen mennessään.



Ohje torttuihin menee jotakuinkin näin:
Ota valmis paketti torttutaikinalevyjä.
Sulata levyt ja leikkaa jokainen levy keskeltä kahtia.
Leikkaa taikinalevyn nurkkiin viillot (ei keskelle asti) ja
taittele taikina hyrrän muotoon, kuten kuvassa.
Voitele taikinahyrrät kananmunalla.


Laita jokaisen taikinahyrrän keskelle nokare luumuhilloa*
(hillon ohje ihan tämän kirjoituksen lopussa).

Paista tortut paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä.




* LUUMUHILLO

1 pussi kuivattuja luumuja
vettä

Laita kattilaan pussillinen kuivattuja luumuja ja loraus vettä.
Keitä luumuja välillä sekoittaen ja mössäten. Lisää vettä tarvittaessa ettei hillo pala pohjaan.
Keitä ja hauduta niin kauan, kunnes luumut hajoavat hilloksi.

Nyt voit täyttää tortut. Tämä määrä riittää hyvin 24 tortulle.

Hilloaineeksi kelpaa vaikkapa myös aprikoosit.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.