9.7.2013

näkkäri#2

Ja millaista jälkeä edellisen kirjoituksen kaulimella syntyi.

Taikina:
-Normaali hapanjuurella tehty esitaikina, mutta jauhona täysjyvävehnäjauhoja ja murunen hiivaa.
-Hapata taikinavelliä muutama tunti.

-Alusta taikina täysjyvävehnäjauholla melko kiinteäksi palloksi.
-Varaa leivinpöydän läheisyyteen kaksi tai useampi leivinpaperia.
-Jaa taikina osiin, tässä tapauksessa kahteen osaan.

-Kaulitse taikinapallot tavallisella kaulimella levyiksi, näin:
















seuraavaksi varaa näkkärikaulin ja rullaa taikinaan kuviot ristikkäin, näin:

































-Kannattaa tökkiä levyyn muutama reikä haarukalla, ettei tule kohokuorinen leipä.

-Paista levyt uunissa 225 asteessa yksi kerrallaan.
-Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Nauti herkkuleivästä.

Tässä taikinassa hiiva aiheutti sen, että lopputulos on lähempänä ruispalan paksuutta. Silti täydellinen.
Sanoinko jo, että olen innoissani tästä kaulimesta ja näkkäristä, no mä olen!

Valmista leipää.

2 kommenttia:

Ilahdun kivoista viesteistä.