21.12.2010

Puolen kilon suklaakakku

Tämän herkullisempaa saa hakea kaukaa, tämä on IHANA.
Itse löysin ohjeen täältä, mutta alunperin lienee jostakin Kodin kuvalehdestä vuodelta jotain. Viimevuonna harjottelin puolikkaalla annoksella, mutta tänävuonna tein ihan koko kakun, ison. Ei muuten tarvitse hankkia paljon muita joulusuklaita.

PUOLEN KILON SUKLAAKAKKU
(sulkeissa omat huomiot)

Pohja:
200 g tummaa suklaata
100 g voita
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3 rkl ranskankermaa

Täyte ja kuorrutus:
150 g pekaanipähkinöitä (käytin niitä mitä kaupan hyllyllä oli)
250 g tummaa suklaata
110 g maitosuklaata
3,5 dl kuohukermaa
50 g voita

(lisäksi laitoin täytteeksi kirsikkahilloa kumpaankin väliin)

Pohja:
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
Vaahdota munat ja sokeri toisessa vesihauteessa. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaa-voiseos.
Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää edelliseen. (lisää ranskankerma jossain vaiheessa)
Kaada taikina voideltuun, 24-26 senttiseen irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. ( Itse tein 24cm vuokaan ja paistoin 45min.)

Täyte ja kuorrutus:
Hienonna pähkinät kuorrutusta varten.
Pilko suklaat vesihauteeseen, lisää sekaan kerma ja voi. Anna sulaa ja sekoita murskatut pähkinät joukkoon.

Leikkaa pohjaa kolmeen kerrokseen ja täytä kerroksittain. Anna kakun kovetta hetki kymässä ennen kuorrutusta. ( Itse lisäsin kerroksiin ensin kirsikkahilloa ja sen päälle tuota täyte-massaa ja jatkoin näitä kerroksia loppuun. Joku muukin kirpeä hillo voisi toimia, koska kakku on makea)

Kuorruta kakku huoneenlämpöisellä kuorrutteella ja koristele.
Kakku kannataa leipoa paria päivää ennemmin tekeytymään. Maku vain paranee.
Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.