VAPPUMUNKIT (munaton)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
100 g voita
n. 14 dl vehnäjauhoja
Liuota hiva haaleaan nesteeseen.
Lisää sokeri, suola, kardemumma ja jauhot.
Vaivaa hieman ja lisää pehmeä rasva, vaivaa taikina hyvin.
Riivaa taikina käsin palloksi ja anna hieman levätä peitettynä.
Kaulitse taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja, anna palojen kohota ja paina sitten keskiosasta pienemmällä muotilla pala pois.
Kuumenna munkkirasva +180 asteeseen ja paista munkit kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Valuta munkit leivinpaperin päällä ja kierittele sokerissa vielä lämpimänä.
Munkit voi koristella myös vesi-tomusokeriseoksella.
Vinkki: Jokaisesta munkista jää pienet pyöreät keskiosat, jotka kannattaa myös paistaa–> niistä tulee ihania pieniä cocktail-munkkeja!
Hyvää vappua sinulle!!!
VastaaPoista