31.3.2010

macarons

...leivoksia, niin herkullisia. Ohjeen löysin Mansikkamäestä ja se toimii tai ainakin minulla vaikka tein ensimmäistä kertaa!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN AIKAA!

Macaron-leivokset
(ohje on kopioitu suoraan Ebeltä KIITOS)
omat huomiot oranssilla


3 valkuaista (erotettuna keltuaisista ainakin 24 h ennen käyttöä ja säilytettynä kuivassa paikassa huoneenlämmössä) itse erottelin munat saman päivän aamuna, kun tein leivokset

hyppysellinen suolaa

50 g hienoa sokeria (käytin ihan tavallista sokeria)

200 g tomusokeria

110 g mantelijauhetta (tai itse tehtyä ja siivilöitynä useamman kerran)

1-3 tippaa punaviinietikkaa itse laitoin 3 tippaa sitruunamehua

elintarvikeväriä (tomu- tai pastaväri) itse käytin keltaista pastaväriä


1. Siivilöidään tomusokeri ja mantelijauhe samaan kulhoon. Tämä seos siivilöidään vielä pari kertaa.

2. Valkuaiset ja suola vatkataan nopeutta pikkuhiljaa nostaen. Lisätään puolet hienosta sokerista ja punaviinietikka. Vatkaamista jatketaan 5 min, lisätään loput sokerista ja vatkataan kunnes vaahto on paksua.

3. Lisätään tomusokeri-mantelijauheseos kolmessa osassa varovasti lastalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Varo liikaa sekoittamista, ettei vaahto lösähdä.

4. Pursota uunipellille, leivinpaperin päälle, pieniä ympyröitä (n. 2,5 cm). Jätä riittävä väli taikinatäplien väliin. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja jätä lepäämään tunniksi. Tämä on tärkeää, jotta pinnasta tulisi kaunis ja kiiltävä.

5. Paista 150 asteessa 12-15 min. Uunia ei saa avata paiston aikana. Varo paistamasta leivoksia liikaa.

6. Anna jäähtyä ja täytä suklaaganashella, marmeladilla, lemon curdilla tai muulla vastaavalla täytteellä.
itse täytin omenaahillolla.

~*~*~*~*~

1 kommentti:

  1. Mmmmm... Näyttääpä hyvältä!
    Minä täällä alan miettiä kuumeisesti sinulle sopivaa hemmottelua... ;)

    VastaaPoista

Ilahdun kivoista viesteistä.