6.9.2008

pavlova

.
Katseli tuossa yhtenä päivänä Nigellan ruokaohjelmaa telkkarista
ja siinä ohjelmassa tämä mahtikokki teki Pavlovaa,
näytti meinaan niin hyvältä,
että minäkin kokeilin ja kannatti.
(ohjetta en kirjoittanut ylös, mutta muistelin oikein kovasti tehdessä)
Tämä on niin mahdottoman hyvää ja helppo tehdä,
suosittelen.


.
Pavlova
(yritän muistaa millaisella omalla ohjeella tein, enkä takaa jos tämä ei toimi. Nigellan sivulla saattaa olla parempi ohje.)
Pohja:
4 munan valkuaista
10 rkl sokeria
loraus vaniljaesanssia
ehkä 1 rkl vaniljasokeria tai vähän enemmän
1½ rkl etikkaa
2 rkl maissijauhoja
  • säädä uuni ~180 asteeseen.
  • vatkaa valkuaiset suht. kovaksi vaahdoksi.
  • lisää sokeri kevyesti vatkaten.
  • lisää vaniljaesanssi ja vaniljasokeri, sekoita.
  • lisää etikka ja maissijauho ja kääntele taikinaan käsin, niin että tulee tasaista.
  • piirrä leivinpaperille rinkula vaikka lautasta apuna käyttäen (itsellä taisi olla joku halk.20 cm lautanen) ja kasaa taikina ympyrän keskelle paksuksi kasaksi.
  • Paista hetki 180 asteessa ja tiputa sitten lämpö 150 asteeseen ja paista ehkä ½tuntia.
  • anna kakkaran jäähtyä kunnolla.
  • kasaa jäähtyneen pavlovakakkaran päälle alla olevat ainekset ;o)
Päälle:
  • 1 prk flora vispiä vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna.
  • Ihan pinnalle Nigella suositteli passionhedelmää, jonka lisäksi laitoin marjasekoitusta, jossa oli mansikkaa puna-ja mustaherukkaa.
  • Marjat ja passionhedelmä tuovat makealle pavlovalle oikein hyvää kirpeyttä.
.
I made Pavlova and it was so very good.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kivoista viesteistä.