Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

27.6.2016

Melskasukat

"Ihan kun räsymatto" tai melskasukat niin kun minä niitä kutsun.


Malli: Oma perus
Lanka: Kaikenlaisia jämälankoja
Puikot:2½
koko: n. 38
fiilis: ou jee


26.6.2016

Karkkisukat

Voi IIK, miten ihanat näistä tuli.
Ihan lempparit!!! <3 p="">


Malli: Muita ihania -mallilla
Lanka: Novita nalle
Puikot: 3½
koko: n.38
fiilis: sanoinko jo IHANAT


25.6.2016

Huomiota huomiota hoo

Tulin kertomaan, että Terveysremontti on herännyt horroksesta ihan uuden näköisenä ja uuden tekstin kera, Tervetuloa!

24.6.2016

20.6.2016

Neulotut pyyhkeet ja tiskiliinat

Keittiössä tarvittiin uusia tekstiilejä, joten tuumasta toimeen.


Valkoiset, tiskiliina ja pyyhe on neulottu Novitan ecocottonista helmineuleella.
Imukyky ei ole oikeastaan ollenkaan hyvä heti tuoreeltaan, mutta muutama pesukonekeikka hoitaa hommat parhain päin.

Oranssi puuvillainen tiskiliina on neulottu kulmasta kulmaan 1o,1n. Hauska kuvio syntyy itsestään, kun reunoilla lisätään ja kavennellaan.


19.6.2016

Hedelmäsalaatti

Joskus on kiva tehdä herkkuja omasta lapsuudesta.
Tälläkertaa tehtiin hedelmäsalaattia ja se muuten maistui kaikille hyvin.


Tarvitset erilaisia tuoreita- ja säilykehedelmiä.
Pilko kaikki ainekset sekaisin kulhoon ja nauti.



18.6.2016

Helppo jäätelö

Tämän helpompaa jäätelön tekeminen ei voi enää olla,
vain muutama aines, pakastus ja valmista tuli.


JÄÄTELÖ

1 purkki kondensoitua maitoa
5 dl vispikermaa
1 pussi daimrakeita

-Vaahdota kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi
-Lisää sekaan daimrakeet
-Kaada massa pakastusastiaan
-Pakasta muutama tunti
-Nauti

17.6.2016

Villasukkamaraton osa 6


Villasukkamaraton jatkuu tälläkertaa miesten sukilla.


Mallina edelleen oma hyväksi havaittu 
Lankana drops tai regia
Puikkoina 2½ sukkapuikot
Koko:46






16.6.2016

Virkattu pussukka



Molla Millsin inspiroimana, jo jokin aika sitten valmistui tämä herkullinen siksak-pussukka/laukku.
Kaavan piirtelin ja pähkäilin itse ja olen kyllä tyytyväinen.


Malli: Oma
Lanka: Novita Kotiväki kartano, harmaa ja pinkki
Virkkuukoukku: 1,75
fiilis: tosi jees!





15.6.2016

Valmiit fisukat

Tässä ne nyt vihdoin on, minun tekemät fisukat.
Jossain vaihessa ajattelin, että vaan hullu tekee kahta kirjoneulesukkaa yhtä aikaa pyöröpuikoilla, mutta tein kuitenkin ja hyvät tuli. Ja mikä parasta sukat tulivat heti käyttöön, niistä tykätään.



Lanka: Novita
Puikot: 3½ knit pro pyöröpuikko
Koko: n.39
fiilis: jees

14.6.2016

10.6.2016

Ruutusämpylät


Ruutusämpylät
(vajaan pellin kokoinen reunallinen vuoka)

 5 dl maitoa / mantelimaitoa / vettä
(minun kokemuksella mantelimaito on paras neste)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
kunnon puristus juoksevaa margariinia
n. 9-10 dl vehnäjauhoja, jauhojen määrää voi lisätä tai vähentää tarvittaessa.

-Mittaa aineet kulhoon ja vaivaa taikinaksi koneella tai käsin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
-Kippaa taikina paistovuokaan leivinpaperin päälle. Tee ruudut.
-Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista sämpylöitä n. 20-25 min., pinta saa olla kauniin ruskea.

~

8.6.2016

Kaksi riisipuuroa, kumpi on parempi?



RIISIPUURO 1.

2dl puuroriisiä
1l maitoa
ripaus suolaa

* Lisää riisit ja maito puurokattilaan ja kiehuttele tunnin verran, jopa enemmänkin, silleen että sakenee. Lisää suola vasta ihan lopussa.


RIISIPUURO 2.
ja tästä tuli meidän perheen suosikki, paluuta entiseen ei enää ole.

2 dl puuroriisiä
1 l mantelimaitoa
ripaus suolaa

*Valmista samalla tavalla kuin yläpuolella.

~

7.6.2016

Villasukkamaraton osa4


Nämä sukat ovat uudessa kodissa yhden ihanan naisen jalkoja lämmittämässä.
Malli on minun perus ja oikeastaan tässä sukassa on ne kaikki asiat jotka teen aina villasukkiin.
Hyvät ohuet perussukat siis. Toimii.


Lanka: Vyöte hävisi, mutta luulen, että Fabelia tai Regiaa...
Puikot: 2½ mm
Koko: 38-39
Fiilis: Tiedän jo, että saaja tykkäs

6.6.2016

Raparperipiirakka


Alkukesän paras raaka-aine omalta pihalta on ehdottomasti raparperi.
Meidän keittiössä ensimmäiset varret taipuvat aina piirakaksi.
Tämän piirakan reseptin löysin netistä ja se osoittautuikin varsin oivalliseksi.


RAPARPERIPIIRAKKA
(piirakkavuoka)

Pohja:
200 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita tai vastaava määrä juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
½ dl maitoa

Täyte:
500 g raparperiä
n. ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murupäällyste:
100g jauhoja joista puolet voi olla mantelijauhetta
½ dl sokeria
50 g huoneen lämpöistä voita

Valmista pohja.
* Laita uuni lämpiämään 175-180 asteeseen.
* Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen.
* Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
* Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen käännellen. Tee taikinasta tasaista.
* Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle nuolijan avulla.

Valmista täyte.
* Poista raparperin varsista päät sekä pese ja kuori ne.
* Leikkaa varret pieniksi pätkiksi.
* Sekoita paloihin sokerit.
* Lisää raparperit pohjan päälle.

Valmista murupäällyste.
* Sekoita murupäällysteen ainekset keskenään nyppimällä murumaiseksi seokseksi.
(Minun muruseos ei ollut ollenkaan murumainen vaan tasainen mössö, laitoin sen kuitenkin piirakalle ja hyvä tuli).
* Lisää murujuttu piirakan päälle.

Paista n.35-45min. tarkkaile kypsyyttä.