Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

26.2.2016

Broileriwok- todellista pikaruokaa

Tämä on todellista pikaruokaa parhaimmillaan.
Ruoan valmistamiseen kuluu alle puoli tuntia, mikä on kiireisen arjen keskellä mahtavaa.


Ainekset melko isoon määrään:

- Paista 600g maustamatonta broileria pannulla rypsi- tai kookosöljyssä
- Mausteet: curry, kurkuma, paprikajauhe, suola, pippuri, kookoshiutale ( nokkonen, siankärsämö )
- Lisää 1 purkki kaurakermaa ja 1 purkki kookosmaitoa
- Anna hautua kannen alla

- Laita nuudelit kattilaan ja kaada päälle kiehuva vesi, laita kansi päälle ja anna olla 3-4 min (riippuu nuudelista).
- Kaada nuudelista vesi pois ja kippaa ne kastikeen joukkoon ja sekoita.
- Lisänä voit tarjota salaattia tai syödä ihan brutal, niin kun minä ;)

25.2.2016

youtube



Uskallanko edes ääneen sanoa, mutta
Villa&Vispilä-blogilla on omat
youtube sivut.
JIPPII!!!

Ensimmäinen video on tehty, joka on sama, kun tuossa yllä oleva.
Kaikki video-jutut on minulle ihan uusia....
Eiks niin, että aina voi oppia uutta, vaikka olisi kuinka vanha ;)

Tervetuloa tykkäämään.

24.2.2016

Raikas tuoremehu

Raikas ja itsetehty tuoremehu on sekä ihanan makuista että terveellistä.

Appelsiinit kuorintavaiheessa.


Tähän mehuun laitoin 10-12 kpl appelsiinia, pari porkkanaa ja 3-4 mandariinia.
Apelsiinit kuorin leikkaamalla, porkkanoita en kuori ollenkaan ja mandariineista lähtee kuoret normaalisti repimällä.

Ainekset valmiina mehulinkoon.

Ainekset mehulingon läpi ja valmis mehu on ihanan oranssia.

Valmis appelsiini-porkkana-mandariini-mehu.

Jos mehun tekee pelkästä appelsiinista väri ja maku on herkullisen keltainen.

Valmis appelsiinimehu.

Mikä parasta, en ole itse sairastanut flunssaa vielä tänä talvena.


23.2.2016

Lanka-arvio Regia


Regia Design Line
"Garden Effects" by Kristin Nicholas

75% villa, 25% polyamid
Hellä konepesu, puikkosuositus 2-3, tiheys 10x10 30s-42krs

Regian ohuet sukkalangat ovat suosikkejani. Ne ei nyppyynny tai haalistu käytössä. Sukista tulee ohuet ja kenkään sopivat.
Minä neulon itse tätä lankaa 2,5mm puikoilla jolloin saan neulospinnasta sopivan napakan muttei liian tiukkaa.
Kuvan lanka on Garden Effects - sarjasta ja värit näyttävät asettuvan sukkaan oikein sievästi.
Tykkään!

Blogin nimi vaihtuu


Älä panikoi, olet tullut ihan oikeaan paikkaan.

Tämän blogin nimi on tästä eteenpäin

Villa&Vispilä

Eikö olekin kiva? Minä ainakin tykään.

___

Don´t panic, you have come to right place.

I change my blogs name to Villa&Vispilä.
Villa is wool and Vispilä is whisk. ;)

I think it´s nice.

___

22.2.2016

Pataleipä


Pataleivän leipominen on helppoa ja melko vaivatonta.
Minä teen tätä aina silloin tällöin, kaikkien muiden leipien ja sämpylöiden vastapainoksi.
Tälläkertaa taikinaa olikin oikein runsaasti ja se täytti koko padan.
Vinkkejä tähän katselin Martin Johanssonin Juurevaa leipää -kirjasta,
vaikka lopullinen leipä rakentui omalla mallillaan.
Martinin blogiin pääset kurkkaamaan tästä linkistä *klik*
Tähän leipään käytin vehnäjuurta, mutta jos sinulta se puuttuu, niin ei haittaa, leivästä tulee herkullinen ilmankin.


Pataleipä

1. päivän iltana:

100g vehnähapanjuurta
300g vettä
vähän kuivahiivaa
350g hiivaleipäjauhoja
6g suolaa

- Sekoita nopeasti taikinaksi ja laita jääkaappiin peitettynä yöksi.

2. päivän aamulla:

Edellisen päivän taikina
5-6 dl vettä
1 rkl kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja

- Vaivaa taikinaksi käsin tai koneella
- Lisäile jauhoja vähitellen ja lisää määrää jos tarvitsee

-Olen jauhojen kanssa suurpiirteinen siksi, koska käytän itse suoraan myllyltä ostettuja jauhoja ja minusta tuntuu, että ne turpoavat eri tavalla kun kaupan jauho. Mene ja tiedä...

- Kohota taikina kaksinkertaiseksi
- Laita pata uuniin kuumenemaan 250asteeseen.
- Kunoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja pyörittele kevyesti palloksi, jätä odottamaan.

- Ota pata uunista, nosta kansi ja kippaa taikinapallo pataan ja kansi päälle.
- Laita pata uuniin, paista 15min.
- Ota kansi padan päältä pois ja laske uunin lämpötila 225asteeseen, paista vielä 30min.

- Nyt leivän pitäisi olla valmis, jos olet epävarma tökkää kinkunpaistomittari leipään, sisälämpötila n. 96astetta

18.2.2016

Itsetehty viili

Törmäsin somessa itsetehdyn viilin reseptiin ja siitä se ajatus sitten lähti.
Jääkaapissa on nykyään vain tätä itsetehtyä herkkua. Maku on hyvä ja pehmeä.♡


Kotiviili

Tarvitset:

1 purkki kaupan viiliä, rasvaa saa olla kolme prosenttia 
1 litra punaista luomumaitoa
6 kpl Mukeja/astioita 

- laita mukin pohjalle reilu 1tl viiliä.
- kaada kuppi täyteen maitoa.
- sekoita maito ja viilin-siemen.
- peitä mukit ja jätä vuorokaudeksi pöydälle.
- siirrä viilikupit jääkaappiin.
- nauti vaikkapa hillon kanssa.

15.2.2016

Luksusta viluvarpaille

Yleensä, kun elämässäni on kiireitä en pysty kovin monimutkaisiin neuleisiin.
Puikoilla pyörii villasukat tai tiskiliina, joita voi tikuttaa sohvan nurkassa puoliunessa tai luennolla.

Alkuun päästäkseni minun piti pyörähtää lankalaatikolla, koska, jos neule on peruskauraa lanka saakin olla siinätapauksessa jotain muuta.

Tämä lanka valikoitui melko helposti juuri tähän työhön sopivaksi.
Itse värjätty ja kehrätty herkku.

Tiinan kammarin -2
kuitu: wow 23mic 64´s merino superwash nylon
Värjäys ja kehräys: oma
110g - 290m
navajokerrattu
Seuraavaksi tuli kerintävaihe.
En halunnut keriä lankaa kahteen kerään ja katkaista lankaa turhaan keskeltä.
Kerin koko vyyhdin vessapaperirullan ympärille,
tällätavalla sain yhden kauniin lankakerän josta saa helposti yhden pään kerän sisältä ja toisen päältä. Kätevää ja toimii.


Sukat on neulottu varpaista alkaen, kaksi sukkaa yhtäaikaa pitkällä 3mm pyöröpuikolla.





Varressa helppo "valepalmikko"
1krs. 2o 2n toista kerroksen loppuun
2krs. nosta 1 s neulomatta, neulo seuraava silmukka etureunasta ja takareunasta oikein (=2s), vedä neulomatta nostettu silmukka näiden kahden yli, 2 n, toista kerroksen loppuun.
Toista 1. ja 2. krs


Lankaa kului 66g eli pieni kerän loppu on vielä jäljellä.


Olen jo aikaisemminkin hehkuttanut itsekehrätyn langan ominaisuuksia sukissa.
Taivaalliset! Tuntuma varpaisiin on ihan omaa luokkaa.

Mulla on nyt maailman ihanimmat unisukat.

~~~

p.s. Muistitko, että blogiani voi seurata instagramissa, facebookissa, bloglovinissa... kaikkiin linkki sivuprofiilissa.

p.s.s. Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet lukijat!


14.2.2016

Ystävänpäivän raakasuklaa ♡


Hyvää ystävänpäivää ihanat!

Minä hemmottelin meitä tällä herkullisella raakasuklaalla.
Tälläkertaa onnistuin ihan nappiin.
Tein suklaat Jaakko Halmetojan ohjeiden mukaan.
♡♡♡


♡ RAAKASUKLAA ♡
n. 20-25 kpl

125g kaakaovoita
3-4rkl kotimaista hunajaa 
5rkl raakakaakao jauhetta
3rkl lucuma- jauhe
2rkl maca- jauhe
Ripaus ruususuolaa
Mausteeksi luomurusinoita ja mulperi marjoja.

Pilko kaakaovoi ja sulata vesihauteessa.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada seos suklaamuotteihin.
Pakasta 15-60 min.

Nauti suklaasta leveän hymyn kera.
Resepti: Jaakko Halmetoja

♡♡♡

13.2.2016

Kotikemistin kuorintaöljy


Itsetehty kuorintaöljy on helppo valmistaa ja toimii alekirjoittaneen herkälle ja kuivahkolle iholle paremmin kuin mikään muu. 


Tarvitaan:
1tl kylmäpuristettua kookosöjlyä
1tl himalajan suolaa
Hieman kotimaista hunajaa

-Ainekset sekoitetaan keskenään,
kookosöljykin muuttuu lopulta kirkkaaksi nesteeksi.
-Taputtele seos kasvoille, kaulalle ja rinnalle. Hiero varovasti pyörivin liikkein.
Varovasi siksi, että suola on tosi karheaa, ettei iho mene rikki.
-Lisää tarvittaessa lämmintä vettä ja jatka pyörittelyä.
-Lopuksi huuhtele lämpimällä vedellä.

-Kasvovoiteena käytän kuorinnan jäkeen sulatettua kaakaovoita.
Ihoni on tämän käsittelyn jälkeen mitä ihanin, äri tasoittuu eikä kuivia laikkuja ole.

Kaakaovoini on muuten juuri sitä samaa jota käytän raakasuklaan valmistamiseen. Raakasuklaa postaus tuleekin mitä ilmeisimmin seuraavaksi. Pysykää kuulolla.

Mukavaa lauantaita ♡

6.2.2016

Pirteät perussukat


Neuloin miehelle uudet pirteät villasukat.
Tämmöinen perusmalli ja ohut neulos on paras.
En ollut kovin vakuuttunut lankakerä-sukiksi ajatuksesta, mutta lopputulos on paljon ajatusta parempi.
Parasta näissä Regian langoissa on tietysti riittävyys. Näinkin isot sukat ja jäljelle jäi hyvän kokoinen nötönen. Langan käyttö-ja pesuominaisuudet on myös loistavat, ei haalistumista tai nyppyyntymistä.


Koko: 46
Lanka: Regia drive colour - car colour, alle 1 kerä
Puikot: 2,5 bambu
Fiilis: mahtava ☆