Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

2.8.2014

Omenapiirakka

Näin ihanaa omenapiirakkaa en ole aikoihin syönyt. Suosittelen lämpimästi kaikille.

Onhan minulla kaikenlaisia ohjeita reseptikirjat pullollaan, mutta aina sitä kaipaa jotakin uutta. Siis googlettimeen etsimään hakusanoilla "paras omenapiirakka" ja tämä sieltä löytyi. Tarpeeksi yksinkertainen ja nopea valmistaa olivat kriteerit ja lopullisen varmistuksen reseptin toimivuuteen toi tietenkin hellapoliisi.

Ohje on suoraan kopioitu hellapoliisin verkkosivuilta. (Omat muunnokset suluissa)

Omenapiirakkaa pellillinen 

4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa (1,5 dl kermaa)
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna ( 1dl juokseva margariini)
omenoita viipaleina (omenat pieniksi pilkottuina)
sokeria
kanelia 

Säädä uuni 225 asteeseen. 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. 

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. 

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa. 

Herkkua!