Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

19.7.2014

Mansikkakakku

Herkullista kakkua kesän uusista mansikoista.

MANSIKKAKAKKU

- ota esille kolme samankokoista juomalasia.
-laita uuni kuumenemaan 175 °
-voitele ja jauhota irtopohjavuoka halk.26cm

Pohja
5 kananmunaa (laita munat yhteen lasiin)
Sokeria (toiseen lasiin yhtä paljon kun munia)
Vehnäjauhoja (kolmanteen lasiin yhtä paljon kun sokeria ja munia)
1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin)

-vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-lisää jauhot siivilän läpi vaahtoon, kääntele varovasti sekaisin.
-kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 min. Kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
-jäähdytä ja kippaa kakkupohja ympäri leivinpaperille.

-Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
-Kasaa sama irtopohjavuoka jossa paistoit kakun. Levitä vuokan päälle elmukelmua, niin että kelmua on reippaasti yli.

Kostutus
-Puoli lasia sitruunamehua ja puolet kylmää vettä.

Täyte
-2,5dl vispikermaa vaahdotettuna ja vaniljasokeria mausteeksi.
Mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita.

-Laita ylimmäinen kerros kakkupohjaa kelmutetun vuokan pohjalle leikattu pinta ylöspäin, kostuta.
-levitä päälle hilloa, mansikan palasia ja puolet kermavaahdosta.
-laita keskimmäinen kakkupohjakerros seuraavaksi. Kostuta ja täytä samoin kuin edellinenkin kerros.
-päällimmäiseksi tulee pohjakerros paistopinta ylöspäin, muista kostuttaa tämäkin.
-vedä ylimääräset kelmun reunat kakun päälle suojaksi. Laita päälle ruokalautanen painoksi.
-tässä vaiheessa kakku menee jääkaappiin yöksi tekeytymään.

Seuraavana päivänä kippaa kakku tarjoilualustalle. Poista vuoka ja kelmut.

Vaahdota 2,5 dl vispikermaa, mausta vaniljasokerilla.
Pilko 1 l mansikoita tai käytä kokonaisina.

Levitä tai pursota kerma kakun päälle. Asettele mansikat.
Ota kuva ja syö. Namia on.

17.7.2014

Muurikkaletut

Suussa sulavan herkullisia muurikkalettuja vaikkapa hillon tai sokerin kanssa nautittavaksi.

MUURIKKALETUT

1.5 l maitoa
4 kananmunaa
0.5 dl sokeria
ripaus suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen voita ja öljyä.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito, sokeri ja suola. Sekoita.
Lisää jauhot vähän kerrassaan, sekoita kunnolla tasaiseksi.
Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia, mielellään useampi tunti.

Paista ja nautiskele.

15.7.2014

Puutarhajuttuja

Fiilistelyä puutarhassa. Sateen jälkeen kaikki on niin puhdasta ja kirkasta. Ihanaa.
Lehtokotilot vaivaa. No...niistäkin selvitään "myrkyttämällä" (ferramol) ja keräämällä (saldo 15min/100kpl). Huh huh.
Ihan parasta on se kun voi poimia kauniin kukkakimpun ulkoa ja tuoda sen sisälle. Kaunista ulkona ja sisällä.

10.7.2014

Fiilistelyä

...ja kesän viettoa. Minä nautiskelen mm. neulomisesta ja välillä pieni breikki kahvin ja kanelikorpun kera piristää ihanasti.
Mukavia kesähetkiä sinullekin. ♡♡♡

1.7.2014

Tiskiliina


Ihanaa heinäkuuta. Olen onnistunut bloggaamaan puhelimella, joten hiljaisuus täällä näyttää väistyneen. Kivaa kun kaikki vempaimet toimii yhteen ja some-elämä helpottuu, eikö?

Asiaan... koko kesän olen neulonut, sohvan nurkassa, automatkoilla, kylässä, jne. Jostain syystä neulon kesäisin vain villasukkia. No, me ollaan villasukkien suurkuluttajia kaikki. Mikä onkaan paremman tuntuinen, kun ohut villasukka paljaassa jalassa?

Välillä sukkien neulominen kuitenkin tympii ja välineuleeksi sopii mainiosti TISKILIINA. Meillä kun ei muita käytetä. Toimii loistavasti ja kun likastuu, pestään. Helppoa ja käytännöllistä.


Malli: Kulmasta kulmaan neulottu, molemmissa reunoissa leventäen ensin puoleenväliin ja sitten kaventaen loppuun. Neulepinta syntyy neuloessa enempää miettimättä kunhan tikuttaa koko ajan 1 o, 1 n. Valmista neulepintaa kun katsoo, niin sehän on venytettyä helmineuletta.
Puikot: 5,5 pyörö knit pro.
Lanka: Drops muskat sininen, vajaa 50g.
Fiilis: Hyvin pyyhkii ★ Mainio tiskiliina.




.