Herkullista kakkua kesän uusista mansikoista.
MANSIKKAKAKKU
- ota esille kolme samankokoista juomalasia.
-laita uuni kuumenemaan 175 °
-voitele ja jauhota irtopohjavuoka halk.26cm
Pohja
5 kananmunaa (laita munat yhteen lasiin)
Sokeria (toiseen lasiin yhtä paljon kun munia)
Vehnäjauhoja (kolmanteen lasiin yhtä paljon kun sokeria ja munia)
1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin)
-vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-lisää jauhot siivilän läpi vaahtoon, kääntele varovasti sekaisin.
-kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 min. Kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
-jäähdytä ja kippaa kakkupohja ympäri leivinpaperille.
-Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
-Kasaa sama irtopohjavuoka jossa paistoit kakun. Levitä vuokan päälle elmukelmua, niin että kelmua on reippaasti yli.
Kostutus
-Puoli lasia sitruunamehua ja puolet kylmää vettä.
Täyte
-2,5dl vispikermaa vaahdotettuna ja vaniljasokeria mausteeksi.
Mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita.
-Laita ylimmäinen kerros kakkupohjaa kelmutetun vuokan pohjalle leikattu pinta ylöspäin, kostuta.
-levitä päälle hilloa, mansikan palasia ja puolet kermavaahdosta.
-laita keskimmäinen kakkupohjakerros seuraavaksi. Kostuta ja täytä samoin kuin edellinenkin kerros.
-päällimmäiseksi tulee pohjakerros paistopinta ylöspäin, muista kostuttaa tämäkin.
-vedä ylimääräset kelmun reunat kakun päälle suojaksi. Laita päälle ruokalautanen painoksi.
-tässä vaiheessa kakku menee jääkaappiin yöksi tekeytymään.
Seuraavana päivänä kippaa kakku tarjoilualustalle. Poista vuoka ja kelmut.
Vaahdota 2,5 dl vispikermaa, mausta vaniljasokerilla.
Pilko 1 l mansikoita tai käytä kokonaisina.
Levitä tai pursota kerma kakun päälle. Asettele mansikat.
Ota kuva ja syö. Namia on.