Tässä yksi herkullinen jäätelö. Tämä herkku syntyi kaikkien kokeilujen tuloksena ja suklaamurut tulivat jätskiin ihan vahingossa* (aika hyvä vahinko tälläinen). Harjoitukset täydellisen jäätelön löytämiseen jatkuvat tosin vieläkin...
Suklaamurujäätelö (resepti suunnilleen näin, mallia tähän on otettu
tästä. Linkistä löytyy myös jäähdytyselementin valmistus mikäli et omista jäätelökonetta.)
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 dl maitoa (mitä rasvaisempaa sen parempi)
1 prk kondensoitua maitoa
vaniljasokeria
½ levy tummaa suklaata
-Vaahdota kerma.
-Lisää kerman joukkoon maito ja kondensoitu maito, vatkaa sekaisin, mausta.
Lataa jäätelökone ja pyöräytä jätskimassa valmiiksi, pakasta vielä hetki ennen syöntiä.
Jäähdytyselementtiä käyttämällä vatkaa massaa tunnin välein noin neljän tunnin ajan.
* vahinko:
Miten jäätelöön tuli suklaamurut?
-Sulatin suklaan vesihauteessa ihan normaalisti.
-Kaadoin valmiin pehmismäisen jäätelömassan kulhoon pakastusta varten.
-Lisäsin sulaneen suklaan tässä vaiheessa jäätelömassan sekaan, hämmensin pari kertaa lusikalla ja koko hoito pakastimeen.
-Kurkkasin jäätelön valmistumista ajan päästä ja hämmensin lusikalla...... suklaa oli jäätynyt kupin pohjalle. Laitoin kulhon hetkeksi kuuman tiskiliinan päälle, että suklaa irtoaa pohjasta.
-Sitten rusikointia lusikalla ja suklaa murusiksi jätskin sekaan hämmentäen ja koko hoito takasin pakastimeen.
Done
Lopputulos herkullinen!!! Päälle tietysti kinuskikastiketta.
Onko sinulle sattunut keittiössä näitä hyviä vahinkoja?